Biografie

MathieuMathieu Van Rentergem is geboren in 1964, gehuwd en vader van 2 twintigers.
Mathieu studeerde aan UGent af als Klinisch en Ontwikkelingspsycholoog (1989), met de opties systeemtheorie en client-centered therapy.

Na deze Master-opleiding werkte hij enkele jaren in het bedrijfsleven in leidinggevende functies. 

Van 1993 tot 2010 werkte hij als senior consultant bij T Brussels HR Services, en was er vooral actief in outplacement en loopbaanbegeleiding, verzorgde selectieprocedures en opleidingen.

Van 2007 tot 2010 volgde hij een post-graduaat opleiding tot Integratief Psychotherapeut aan de Academie voor Integratieve Psychologie in Gent.

In 2010 maakte Mathieu de overstap naar Unique HR Consult, en stond tot 2012 in voor de klantencontacten in Oost- en West-Vlaanderen, verzorgde outplacementbegeleidingen, assessment en development centers en gaf advies op het vlak van HR. 
Verder verzorgde hij opleidingen en trainingen, gaande van persoonlijke efficiëntie tot communicatie. 
Regelmatig coachte hij deelnemers en collega’s bij vragen over depressie, burnout of andere hindernissen bij het groeien en bloeien in leven en loopbaan.

Mathieu volgde diverse opleidingen (2011 en 2013) tot coach, op basis van een systemic NLP denkkader bij Ubeon Academy.

Sinds 2005 heeft Mathieu een eigen praktijk als psychotherapeut in Huise-Zingem. Hij werkt er samen met huisartsen en andere hulpverleners uit de omgeving. Zo zorgt hij o.a. voor ondersteuning van de partners van mensen met autisme, in overleg met Psysense.  Sinds 2012 werkt hij ook in een kantoor op het Stapelplein in Gent. 

Voor meer info : be.linkedin.com/in/mvanrentergem

Mathieu is erkend door de Psychologencommissie onder het nummer  641103725.

Hij is lid van de Vlaamse Verenigingen voor Klinisch Psychologen (VVKP), van Arbeidspsychologen (Vocap), voor Integratieve Psychologie (VVIP) en de Belgische Federatie van Psychologen (BFP). 

Ondernemingsnummer :  BE 0870.762.961